top of page
q2.jpg

כמה זה עולה?

"אם אתה חושב שחינוך הוא יקר, חכה עד שתיווכח כמה עולה בורות"

שאלה מורכבת שאין עליה תשובה אחת.
המרכיב החשוב ביותר בחינוך מייקרי הוא הלך הרוח המייקרי (maker mindset) שיש לסגל בקרב המורים והתלמידים. הלך רוח זה נוצר בתהליך הכולל תרגול פדגוגיה ופרקטיקה מייקרית.
ניתן לקיים למידה מייקרית בתקציב מזערי, בשימוש חוזר בחומרים ועבודה בכיתה סטנדרטית.
מאידך קיימים מייקרספייסים המצויידים במיטב הטכנולוגיה אשר נבנו ועוצבו במיוחד כדי לשמש מייקרספייסים חינוכיים.
העלויות מורכבות מהצטיידות (כלים וחומרים), עלויות הקמת מייקרספייס וכמובן הנחיה וליווי של המורים במהלך השנה הראשונה.

למה אפשר לצפות?

"אי שפיות: לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות"

ראשית יש לצפות לחשש מפני השינוי. כל נסיון לשינוי בבית הספר נתקל לרוב בהתנגדות. התנגדות היא תופעה טבעית ואין לראות בה סיבה להמנע משינויים שיועילו לטווח הרחוק. מורים המלמדים באמצעות עשייה מספרים שהשינוי בחוויה שלהם הוא מדהים. מורים רבים מדווחים שהם מגיעים לבית הספר עם "ברק בעיניים" ותגובות דומות מתקבלות גם מצד התלמידים לאחר שהם מעכלים את השינוי באופן בו מתקיימת למידה ובציפיות מהם. מורה ותלמיד שמקבלים מקום לבטא את עצמם, ניתנת להם בחירה רחבה יותר והם מרגישים שהם מביאים את החוזקות שלהם לידי ביטוי יהיו בהכרח שמחים יותר להגיע לבית הספר ולקחת חלק.
תלמידים צפויים לשפר מיומנויות כגון עבודת צוות, התמודדות עם תסכולים וכשלונות, חשיבה יצירתית, פיתוח תחושת מסוגלות, יכולת ניהול זמן, לקיחת אחריות על הלמידה והבנה עמוקה של החומר הנלמד.

איפה אפשר למצא מורה למייקינג?

"היה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולמך"

חלק מהתפיסה המייקרית היא המעבר מצרכן ליצרן, וכחלק מתפיסה זו אנחנו מעוניינים להעצים את צוות המורות של בית הספר ולאפשר להן להוביל שינוי תוך קבלת ליווי והנחיה מקצועיים. השינוי לא יגיע ממפעיל חיצוני שיעזוב בסוף השנה, אנחנו מעוניינים בשינוי משמעותי לטווח רחוק ולצורך כך יש להסתמך על הכוחות הפנימיים של בית הספר. אם כך, התשובה לשאלה "מי יהיה המורה למייקינג?" היא: מי שירצה להיות המורה למייקינג.

אז איך מתחילים?

"הדרך להתחיל היא להפסיק לדבר ולהתחיל"

אם למידה באמצעות עשייה נשמעת לכם רעיון טוב, או שאתם כבר עושים זאת אבל רוצים לדייק את העשייה, אתם בכיוון הנכון.
השלב הראשון יהיה לחשוף את צוות המורים לרעיון באמצעות סדנא מייקרית קצרה שבה נתנסה ונבין טוב יותר במה מדובר. השלב הבא יהיה לפרסם קול קורא המזמין מורים המעוניינים להוות צוות מוביל שיעצב את דמותו של המייקינג בבית הספר שלכם. הצוות המוביל יקבל ליווי והנחיה במפגשים שבועיים במהלך שנת ההקמה, בתהליך המשלב עשייה ורפלקציה ויקיים הלכה למעשה "למידה באמצעות עשייה". מטרת הליווי וההנחיה היא לתת לצוות כלים שיאפשרו לו להמשיך בכוחות עצמו ולהטמיע שינוי משמעותי בבית הספר.
מוכנים? בואו נצא לדרך!

©2021 by maker education. Proudly created with Wix.com

bottom of page